Sıkça Sorulan Sorular

Live In America EB-5

Live In America EB-5 şirketinin rolü nedir?

Live In America EB-5 olarak, USCIS onaylı Bölgesel Merkezlerden oluşan ağımız sayesinde, EB-5 niteliğindeki projelere sponsorluk yapıyor ve Amerika Birleşik Devletleri’nde daimi yerleşimci olmak isteyen yatırımcılara destek veriyoruz.

Live In America EB-5 ile The LCP Group, L.P. arasındaki ilişki nedir?

Live In America Financial Services LLC (Live In America EB-5) firmasının hisselerinin büyük çoğunluğu The LCP Group, L.P. şirketine aittir.

Live In America EB-5’in sektördeki uzmanlığı nedir?

En büyük gücümüz ve avantajımız, gayrimenkul yatırımları alanında sahip olduğumuz uzun geçmiş ve kapsamlı tecrübedir. Live In America EB-5 olarak sadece EB-5 bölgesel merkez faaliyetlerinden ibaret değiliz. Firmanın büyük hissedarı The LCP Group, L.P. şirketi 1974 yılından beri büyük çaplı gayrimenkul yatırımı ve yönetimi yapıyor. Ekibimizin, gayrimenkul yatırımı ve finansmanı alanındaki tecrübesi toplam 100 yılın üzerinde; katılımcı oldukları gayrimenkul işlemleri ise, inşaat finansmanı da dâhil olmak üzere çeşitli varlık sınıfları ve yapılarda, toplam milyarı aşıyor. EB-5 sektörüne getirdiğimiz projelerin, yeşil kart kazanmak ve yatırımlarından getiri elde etmek için en iyi seçenekler olduğu konusunda yatırımcıların gönlünün rahat olacağını düşünüyoruz.

Doğrudan Live In America EB-5 ile yatırım yapabilir miyim?

Evet, EB-5 yatırımcıları, doğrudan Live In America EB-5 sponsorluğundaki projelere yatırım yapabilirler. Profesyonel ekibimiz, hem göçmenlik ihtiyaçlarınızı hem de yatırım hedeflerinizi karşılayacak en iyi projeyi bulmanızda size yardımcı olacaktır.

Live In America EB-5 Bölgesel Merkez projelerinden birine yatırım yaparsam ödemem gerekecek standart ücretler nelerdir?

Yatırımın sermaye katkısı kısmı dışında, yatırımcılar, aşağıda belirtilen ücretlerle karşılaşmayı bekleyebilirler:

⦁ Live In America EB-5 firmasının iş ortaklarından birine ödenmesi gereken ve genellikle ,000’ın üzerinde olmamak kaydıyla, EB-5 projesine bağlı olarak değişim gösterebilen idare ücreti.

⦁ Göçmenlik avukatının ücretleri; yatırımcının seçmiş olduğu hukuk firmasına bağlı olarak değişim gösterebilir. Yatırımcılar, göçmenlik avukatlarını bizzat seçme olanağına sahiplerdir. Live In America EB-5 olarak, yatırımcılara göçmenlik avukatı tavsiyesinde bulunmaktan memnuniyet duyarız.

⦁ USCIS Dosya Masrafları. An itibarıyla I-526 dilekçesi için .675 ve I-829 dilekçesi için .750 olarak belirlenmiştir ve doğrudan USCIS’e ödenmektedir.

Live In America EB-5 firmasının kaç adet EB-5 Dilekçe onayı bulunuyor?

Live In America EB-5 olarak, tüm yatırımcılarımız ve proje dilekçelerimizde %100 onay oranına sahip olduğumuzu söylemekten gurur duyuyoruz.

Live In America EB-5 yatırımcıları nereden geliyorlar?

Bugüne kadar 20’den fazla ülke ve bölgeden yatırımcılara hizmet verdik: Mısır Arap Cumhuriyeti, Avustralya, Kanada, Nijerya Federal Cumhuriyeti, Hong Kong, İran İslam Cumhuriyeti, Malezya, Çin Halk Cumhuriyeti, Portekiz, Kore Cumhuriyeti, Singapur Cumhuriyeti, Arjantin, Venezuaela, Dominik Cumhuriyeti, Brezilya, Hindistan Cumhuriyeti, Filipinler Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Romanya, Vietnam, Taylan, Britanya Birleşik Krallığı, Kuzey İrlanda ve Yemen.

Uygun nitelikteki tüm yatırımcıları Live In America EB-5’in bir parçası olarak görmekten memnuniyet duyuyor ve size de destek olma fırsatını elde etmeyi umuyoruz.

Live In America EB-5 ile iletişime geçmenin en kolay yolu nedir?

Live In America EB-5 hakkında ve EB-5 programı aracılığıyla ABD’de daimi yerleşim hakkını kazanmanıza nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda daha fazla bilgi almak için bize info@liveinamerica.us adresinden e-posta yoluyla iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.

EB-5 Programı

EB-5 Yatırımcı Vizesi programı nedir?

EB-5 terimi, employment-based fifth preference visa ifadesinin kısaltmasıdır ve Türkçede istihdam temelli beşinci tercih vizesi anlamına gelir. EB-5 Programı, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından 1990 yılında ABD ekonomisini yabancı yatırımlar yoluyla geliştirmek ve yeni istihdam yaratmak amacıyla oluşturulmuştur. EB-5 vizesi sayesinde, EB-5 yatırımcıları iki yıl süreli “koşullu yerleşim dönemi” boyunca ABD’de ikamet edebilir ve ardından daimi yerleşim hakkı (yeşil kart) kazanabilirler.

EB-5 programı çerçevesinde vize başvurusunda bulunmanın iki farklı yolu vardır: doğrudan EB-5 yatırımı yapmak veya Bölgesel Merkez EB-5 yatırımı yapmak. Live In America EB-5 olarak, Bölgesel Merkez aracılığıyla EB-5 vizesi almak isteyen yatırımcılara sponsorluk sunmaktayız.

Bölgesel merkez aracılığıyla EB-5 yatırımcı vizesi başvurusunda bulunmak için sağlanması gereken koşullar nelerdir?

EB-5 vizesi alabilmek için sağlanması gereken iki ana koşul vardır: (i) minimum yatırım koşulu, (ii) istihdam yaratma koşulu. Projenin konumuna bağlı olarak, yatırım tutarı 0.000 veya ].000.000 olabilir. Yatırım, aktif olan bir kâr amaçlı işletmeye yapılmalıdır ve her EB-5 yatırımcısı başına 10 tam zamanlı iş pozisyonu yaratıyor olmalıdır.

Kimler EB-5 istihdam temelli vize başvurusunda bulunmaya uygundur?

Diğer istihdam temelli vizelerden farklı olarak, EB-5 vizesi için uygunluk koşulları bulunmumaktadır. Yatırımcıların herhangi bir sponsorluğunun bulunması gerekmiyor. Dahası, herhangi bir dil, iş yönetimi veya eğitim koşulu da aranmıyor.

Yatırımcıların dışında kimler EB-5 vizesi alabilir?

EB-5 vizesinin durumu ve değerlendirme kapsamı, başvuruyu yapan kişinin eşini ve 21 yaşın altındaki bekâr çocuklarını da dâhil ediyor.

Ebeveynler veya diğer akrabalar, EB-5 yatırımı için parayı “hediye” edebilirler mi?

Evet. Bununla birlikte, hediyenin gerçek bir finansal işlem olduğu ve belgelenmemiş bir borç olmadığı ya da daimi yerleşim hakkı kazanıldıktan sonra paranın iade edilmesinin beklenmediği ispatlanması gerekiyor.

Yeşil kart almak için gerekli olan dilekçeler nelerdir?

Öncelikle, yatırımcının, Yabancı Girişimci Göçmenlik Dilekçesi olan I-526 Formunu iletmesi gerekir. Dilekçe onaylandıktan sonra, eğer yatırımcı o esnada ABD dışındaysa, ABD konsolosluğu aracılığıyla EB-5 vize başvurusunda bulunmalıdır. Eğer onay verildiği esnada, ABD’de göçmenlik harici bir vizeyle bulunuyorsa (örn. F1 veya H1 vizesi) Daimi Yerleşim Kaydı veya Durum Düzeltme Başvurusu olan I-485 Formunu iletmesi gerekir. Dilekçe onaylandıktan sonra, yatırımcı, Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yapabilecek veya Koşullu Daimi Yerleşim sıfatına sahip olmak için değişimin yapılması hakkına sahip olacaktır. Bu sayede iki yıl boyunca koşullu olarak ABD’de ikamet edebilecektir. Son olarak, yatırımcının, EB-5 yatırımcısı olarak koşullu daimi yerleşim başvurusunun kabul edildiği tarihin ikinci yıl dönümünden önceki 90 günlük süreçte I-829 Formunu doldurarak, Girişimcinin Daimi Yerleşimci Sıfatındaki Koşulların Kaldırılması Dilekçesini iletmesi gerekir.

Yatırımcı, yatırım tutarını ne zaman havale etmelidir?

Yatırımcının, yatırım tutarını, Yabancı Girişimci Göçmenlik Dilekçesi olan I-526 Formunu iletmeden önce havale etmesi gerekir.

Yatırımımı geri alacağımın garantisini verebilir misiniz?

USCIS, EB-5 yatırımlarının “riskli” olmasını gerektirmektedir ve sermayenin geri alınacağı garantisini vermek yasaktır. Dolayısıyla, yatırılan sermayenin geri alınacağı garantisin veren bir bölgesel merkez veya proje sponsoru, USCIS’ten diskalifiye edilme riskiyle karşı karşıya kalacaktır ve haliyle bundan kaçınılır. EB-5 yatırımlarının riskli yatırımlar olması gerekmesine karşın, riskler azaltılabilir. EB-5 ekibimiz, projelerimizi, riskleri azaltmak amacıyla nasıl yapılandırmış olduğumuzu size gösterebilir.

Projeyle aynı eyalet veya şehirde kalmam gerekiyor mu?

Hayır, EB-5 vizesiyle Amerika Birleşik Devletleri’nde istediğiniz yerde yaşayabilir, çalışabilir veya seyahat edebilirsiniz.

Daimi Yerleşimci sıfatının ne gibi avantajları bulunuyor?

Daimi Yerleşimciler (DY), Amerika Birleşik Devletleri’nde istedikleri yerlerde herhangi bir kısıtlama olmadan çalışabilirler (vatandaşlık gerektirebilecek özel işler hariç). Bununla birlikte, daimi yerleşimciler, okullarda ve üniversitelerde, yabancı öğrencilerle kıyaslandığında çok daha düşük olan, “eyalet yerleşimcisi” veya “yerleşimcilere” özel tutarlarda ücretlerle eğitim görebilirler. Daimi Yerleşimciler, aynı zamanda, kendi işletmelerini başlatma veya kendi şirketlerini kurma haklarına da sahiplerdir.

Ne zaman vatandaş olabilirim?

Amerika Birleşik Devletleri’nde en az beş yıl süreyle yaşadıktan sonra ABD vatandaşlığı başvuruunda bulunabilirsiniz.

Sorunuzu buray yazın, yanıtlayalım!