EB-5 Süreci

Yatırım Aşaması

EB-5 Proje Seçim Süreci, Live In America EB-5 tarafından sunulan güncel EB-5 projelerini, yatırım profesyonellerimizden biriyle birlikte inceleyerek başlıyor.

Her bir Live In America EB-5 Projesi kendine özgüdür. Arzu edilen yatırım türü Öncelikli Borç, Teminatsız Borç, Ara Borç, Tercihli Hisse veya Genel Hisse gibi farklı türlerden biri olabilir ve tahmin edilen risk ve getiri seviyesi, seçilmiş olan yatırım türüne bağlı olarak değişim gösterebilir.

EB-5 Projelerinin büyük bir kısmı, her bir yatırımcı başına $ 500.000 tutarında yatırım gerektirecek niteliktedir; bununla birlikte, bazı projelerin yatırım gereksinimi $ 1.000.000 olabilir.

Projenin konumu, yatırımcının mevzubahis bölgeye göç etmesiyle ilgili herhangi bir sınırlama oluşturmaz. EB-5 katılımcısı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde istediğiniz yerde ikamet edebilirsiniz.

EB-5 Projenizi seçtikten sonra, Live In America EB-5 uzmanları sizinle birlikte çalışarak Kayıt ve Yatırım İşlemlerini tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Size İngilizce olarak veya kendi anadilinizde destek sağlayabiliriz.

Yatırım belgeleriniz tamamlandıktan sonra, I-526 Dilekçeniz (EB-5 Vize Başvurusu) USCIS’e iletilene ve EB-5 Projesinin belgelerinde istenen diğer koşullar yerine getirilene kadar, fonlarınız bir emanet hesabında tutulur.

Live In America EB-5’in Güncel Projelerini İnceleyin

EB-5 Projesi Seçin

EB-5 Projesine Yatırım Yapmak İçin Anlaşma İmzalayın

Fonlarınızı Yeni Kurumsal Girişimin Emanet Hesabına Havale Edin

I-526 Dilekçenizi USCIS’e Gönderin

Vize Başvuru Süreci

Yatırımınızı tamamladıktan sonra EB-5 Vize başvurusunda bulunabilirsiniz. EB-5 uzmanlarımız, başvuru sürecinin her aşamasında size destek olmak için hazır beklemektedirler. EB-5 Programı aracılığıyla Yeşil Kart sahibi olmak için yapmanız gerekenler:

  1. I-526 Dilekçesini verin (yabancı girişimci dilekçesi): USCIS’e verilen bu form yatırım yapmış olduğunuzun, yaptığınız yatırımın nasıl 10 iş olanağı yaratacağının ve fonlarınızın meşru ve yasal yöntemlerle elde edilmiş olduğunun ispatıdır.
  2. EB-5 Vize Başvurusu Yapın: I-526 dilekçeniz onaylandıktan sonra, iki yıl süreyle geçerli olan koşullu daimi yerleşimci sıfatını almak için DS-260 formunu iletme hakkı kazanırsınız. Başvurunuz işleme alındıktan sonra, EB-5 vizenizin verilmesi talebi, Ulusal Vize Merkezi tarafından, vatandaşı olduğunuz ülkedeki ABD konsolosluğuna gönderilir. Eğer başka bir vize türü sayesinde zaten ABD’de yaşıyorsanız, yapmanız gereken şey, yerleşimci sıfatınızı I-485 formunu kullanarak değiştirtmektir.
  3. Koşullu Daimi Yerleşimci Sıfatı Kazanın: EB-5 vizenizle ABD’ye ilk kez giriş yaptığınızda veya I-485 dilekçeniz onaylandıktan sonra EB-5 vizenizin yürürlüğe girme tarihinden itibaren, ABD sınırları içerisinde iki yıl süre için koşullu daimi yerleşimci sıfatıyla yaşamaya başlamış olursunuz. Bu iki yıllık süre zarfında, yapmış olduğunuz yatırım sayesinde, ABD vatandaşı olan nitelikli çalışanlara uygun en az 10 iş pozisyonu yaratmanız veya sürdürmeniz gerekir.
  4. I-829 Dilekçesi Verin: Koşullu daimi yerleşimci sıfatınızı kazandığınız tarihin ikinci yıldönümünden önceki 90 gün içerisinde USCIS’e I-829 Dilekçesi vererek, yapmış olduğunuz yatırımın 10 iş olanağı yaratmış olduğunu ve daimi yerleşimci sıfatınız üzerindeki koşulların kaldırılmasına uygun olduğunuzu ispatlamanız gerekir.
  5. Daimi Yerleşimci Sıfatı Kazanın: I-829 dilekçenizin onaylanmasıyla birlikte, ABD sınırları içerisinde daimi yerleşimci sıfatıyla yaşayabilir ve çalışabilirsiniz.